Tannbleking

Ønsker du hvitere tenner er det sikrest å utføre det i samråd med en tannlege. Hvis dine tenner er misfargede og det sitter dypt i tannen er tannbleking en løsning.

Les mer

Hjemmebleking

Tranby tannlegesenter tilbyr hjemmebleking, men først må du på undersøkelse for å få en spesialtilpasset blekeskinne.

Synes du selv at dine tenner er litt gule eller misfargede, bestill time her eller kontakt oss på 31411100

Misfarging på tennene kommer oftest av fargede drikker som f.eks rødvin og kaffe. Røyking og sterkt krydret mat er også årsaker til at du kan få gule tenner. Noen er også født med litt gulere tenner enn andre, men uansett årsak så er bleking av tennene en mulighet for et flottere smil.

Før tannbleking

  • Tannlegen tar deg inn til en vanlig undersøkelse for å sjekke tennene dine og behandle eventuelle tannsykdommer.
  • Tennene dine pusses fri for tannbelegg som plakk og overfladisk misfarging.
  • Tannlegen tar et avtrykk av dine tenner i over- og underkjeven.
  • Vi produserer blekeskinner som er spesialtilpasset dine tenner som du henter ved neste besøk. Du vil samtidig få tannblekemiddel og instruksjoner om hvordan du utfører hjemmetannbleking på en riktig og skånsom måte.

Hjemmetannbleking eller klinikktannbleking

Klinikktannbleking utføres på tannklinikk og innebærer at du får en mye høyere konsentrasjon av blekemiddelet i blekeskinnen. Dette gjør at du raskt ser resultatet, ved kun ett besøk hos tannlegen.

Tranby tannlegesenter anbefaler ikke klinikktannbleking da dette er et veldig sterkt blekemiddel som igjen øker risikoen for ising i tennene.

Hjemmetannbleking er mildere mot tennene dine enn klinikktannbleking og reduserer risikoen for ising. Bleking skal ta litt tid og derfor er blekemiddelet i en lavere konsentrasjon slik at det er mildere for tennene dine. Både klinikktannbleking og hjemmetannbleking kan iblant irritere tannkjøttet.